Sunday , June 11 2023

Bugatti Centodieci | Vezess[ad_1]

A Bugatti 28 évvel ezelőtt tert vissza az élő márkák sorába. Az akor bemutatott EB110 az alapító Ettore Bugatti 110 születésnapjának tiszteletére kapta nevét. Idén viszont már nem Ettore, hanem maga a márka ünnepli a száztizediket, úgyhogy elkészült a Bugatti Centodieci (azaz 110), improvement egyszerre köszönt mindent é mindenkit, aminek valaha köze volt ehhez a mágikus számhoz.

In legnagyobb feladat az volt, hogy a kilencvenes évek esztétikai értékeit úgy ültessék át a modern autóba, hogy az egyszerre legyen relevant is hagyománytisztelő. Így kapak helyet az autón a keskeny LED-es fényszórók, éért került a B-oszlopot meghatározó patkó motívum helyére öt kerek légbevezető nyílás, bridge, mint az EB110 SS type. Hátul megmaradt a hatalmas szárny is a lökhárító harmadolási pontjainál elhelyezett kipufogók, bár az utóbbiakat egymás fölé rendezve megduplázták.

Az eredeti V12-es block helyett értelemszerűen a modern W16-ost építették be az autóba, ezúttal 1600 lóerőre hangolva. Az autó 2,4 mesodperc alatt gyorsul 100 km / or, 200, illetve 300 km / or 6.1, illetve 13.1 moreodpercig tart eljutni. The vegsebességet 380 km / órában korlátozták. A Centodieci egyébként 20 kilóval könnyebb a Chironnál, ami nyilván a gyakorlatban nem érezhető, by jól hangzik.

A fehér fényezést tudatosan választották, hogy kontrasztot állítsanak a La Voiture Noire modellel. Azzal ellentétben to Centodieciből tíz példány is készül majd; az első két év múlva gördülhet ki a molsheimi üzem kapuján. Az ár 8 million eurónál kezdődik.

Forage: Bugatti

[ad_2]
Source link