Tuesday , July 27 2021

Bugatti Centodieci | VezessA Bugatti 28 évvel ezelőtt tert vissza az élő márkák sorába. Az akor bemutatott EB110 az alapító Ettore Bugatti 110 születésnapjának tiszteletére kapta nevét. Idén viszont már nem Ettore, hanem maga a márka ünnepli a száztizediket, úgyhogy elkészült a Bugatti Centodieci (azaz 110), improvement egyszerre köszönt mindent é mindenkit, aminek valaha köze volt ehhez a mágikus számhoz.

In legnagyobb feladat az volt, hogy a kilencvenes évek esztétikai értékeit úgy ültessék át a modern autóba, hogy az egyszerre legyen relevant is hagyománytisztelő. Így kapak helyet az autón a keskeny LED-es fényszórók, éért került a B-oszlopot meghatározó patkó motívum helyére öt kerek légbevezető nyílás, bridge, mint az EB110 SS type. Hátul megmaradt a hatalmas szárny is a lökhárító harmadolási pontjainál elhelyezett kipufogók, bár az utóbbiakat egymás fölé rendezve megduplázták.

Az eredeti V12-es block helyett értelemszerűen a modern W16-ost építették be az autóba, ezúttal 1600 lóerőre hangolva. Az autó 2,4 mesodperc alatt gyorsul 100 km / or, 200, illetve 300 km / or 6.1, illetve 13.1 moreodpercig tart eljutni. The vegsebességet 380 km / órában korlátozták. A Centodieci egyébként 20 kilóval könnyebb a Chironnál, ami nyilván a gyakorlatban nem érezhető, by jól hangzik.

A fehér fényezést tudatosan választották, hogy kontrasztot állítsanak a La Voiture Noire modellel. Azzal ellentétben to Centodieciből tíz példány is készül majd; az első két év múlva gördülhet ki a molsheimi üzem kapuján. Az ár 8 million eurónál kezdődik.

Forage: Bugatti


Source link