Thursday , March 23 2023

Not a magyar aut gy megy, mint egy Porsche, de a csald is belefr[ad_1]

Mg soha senki nem gyrtott olyan ers s gyors ferdehtt, mint a Kecskemten kszl Mercedes-AMG A 45. Igaz, hogy elkpeszten drga, to kpessgei is ennek megfelelek, radsul a motorjt, ami a legnagyobb fajlagos teljestmyze sember, eggon Nmetorszgban.

CLA 45 S 4MATIC + s A 45 S 4MATIC +. Egypetj ikrek azonos technikval, from nmileg eltr clcsoporttal. A CLA jobb lgellenlls s nagyobb csomagter, viszont nehezebb, s kicsit kevsb agilis. Kattintson a kpre, nylik gallery!Forrs: Mercedes-Benz

Pontosan 20 vvel ezeltt az AMG megengedte magnak azt a pont, hogy az A-osztlybl csinljon egy A 38 nev duplamotoros, 250 lers szrnyet, amibl aztn sszesen 4 darabot ptettek, ebbl 1-1 ment Hkkinen, valamint Coulthardnak.Az els A-osztly mindenre alkalmas volt, csak sportos autnak nem, a msodiknl, ami mg mindig szendvicspadls, azaz magas pts volt, nem is erlkdtek AMG vltozat kifejlesztsvel, a harmadik, vgre alacsony pts generci viszont mindent beptolt, taln tlsgosan is.

Egy trkk miatt laposabb a 45-s orra, mint a tbbi A-osztlynak. A keretesben olvashat errlForrs: Mercedes-Benz

Az ltnys Mercedes-imidzsbl kicsit kilgott a durrog kipufogs, baseballsapks, izompls A 45 AMG, amiteleinte 360, aztn 381 lervel rultak, a categorical tetemesnek szmt sszegrt. Az AMG vsrlk tlagletkort rezheten cskkentette a bevezetse, s a hatalmas sikerre val tekintettel (a tervezett mennyisg ktszerest adtk el) az utdls sem lehetett krds.

Visszafogott maradt az opikai tuning, szrkben nem keltene feltnst seholForrs: Mercedes-Benz

Megkomolyodott s megszplt

Az aktulis, negerci genercinl viszont vge az egyetemi vek aranyifj bohsgnak, AMG-Hez mltanismt szigorbb, komolyabb a megjelens, fiatalos, by jra business like a kzvetteni kvnt zenet. Hasonl az evolci a testvrmodell CLA-nl is: a kicsit arnytalan the generci utn az aktulis nemzedk vgre egy harmonikus formj ngyajts kup-limuzin lett.

The CLA 45 hosszabb s elegnsabb. Szlesebb a hts nyomtvja s az abroncsai isForrs: Mercedes-Benz

A CLA-t csak nlunk gyrtjk Kecskemten, az A-osztly kszl mshol is, gy nem volt teljesen egyrtelm, hogy az AMG verzik – improve tovbbra is kzzel sszerakott motorok duklnak Affalterbachbl – hol kszlnek. In Madrid melletti versenyplys tesztnapon rkrdeztnk az illetkeseknl, s sejtsnk beigazoldott,since A 45 s CLA 45 Kecskemten kszl. Egy ok a bszkesgre.

Kt literbl mg senki sem hozott ennyit

A piros fknyerget, a 19-es kerekeket, a 82 mm tmr helyett 90 mm tmrj 4 kidrgt AMG-felirattal csak az S verzi kapja meg, br egy pr dolgot pnzrt nyilvn az alaphoz is rendelhetnkForrs: Mercedes-Benz

Nzzk a szraz tnyeket. A Mercedes-AMG A 45 s CLA 45 S 421 lers ktliteres ngyhengerese jelenlega legnagyobb literteljestmny, szria benzinmotor a vilgon. A sima verziban "csak" 387 lers, s 500 Nm helyett 480 Nm-es, de ez is ersebb az eldmodellnl. A rgi A 45 motorbl csak pr csavart vehicek t, egybknt az egsz j fejleszts.

Elforgattk a motort

A motorsportbl ismert nanoslide technolgia segti a tartssgot s a teljestmnyleadst a srlds cskkentsvel. Az A35 AMG-hes kpest a motort 180 focal elforgattk, phleg a ten miatt, ugyanis alacsonyabban hzd motorhztett szerettek volna, ficksabb, szlesebb orr-rsszel.

A laposabb els rszben ugyanakkor nem frt el a motor a hagyomnyos kiosztsban, gy a szv oldal van most ell, ami elvileg jobb levegelltottsgot eredmnyez, ugyanakkor a tzfalhoz kerlt turb s leml h szempontjbl okozott pr megoldand c feladand fel it had to wake me up with an alatt motor. A hts egybknt is egy knyes pont. A hengerfejnek kln htkr dukl, esetben mechanikus szivattyval mkdtetve, better ktszer annyi vizet tud szlltani, mint az alap A osztly.

Az Alcantara borts kormny nagyon j fogs, a sportlst kellen mlyre lehet engedniForrs: Mercedes-Benz

A vlt 8 will focus on duplakuplungos. Ennek szerencsre alacsony sebessgnl s finom manverezsnl mention htrnyt sem rezni, tud vatosan kszni az aut, parkolsnl nem ugrik meg bakkecske mdjra. A vltsok lnyegben nyomatkmegszakts nlkl mennek vgbe, a kapcsolsi idk rezheten rvidebbek, mint a norml A-osztly htfokozat vltjnl.

A fejtmlval egybeptett els lsek kanyarban jl tartanak, de a htul lk nehezen ltnak ki tlkForrs: Mercedes-Benz

Jval tbbet tud a 4MATIC sszkerkhajts, mint az eld, improvement csak akkor kldtt htra nyomatkot, ha az els kerekek megcssztak. Itt alapbl 50-50 szzalk jut elre s htra, de a helyzettl fggen folyamatosan vltozik nyomatkeloszls. Ell van nzr differencilm, htul nincs, viszont itt oldalanknt egy-egy tbbtrcss kuplung dolgozik, gya kt hts kerk kztti nyomatkeloszts 0-100 szzalk kztt vltozhat. Termszetesen van rajtautomatika is, amivel az A 45 S 3.9 msodperc alatt van szzon, a CLA 45 S s a sima A 45 pedig kereken 4 msodperc alatt.

A cikk nem rt vget. Kattintson a msodik oldalra, ha kvncsi, milyen vezetni ket!

[ad_2]
Source link