Thursday , April 9 2020
Home / netherlands / Wetenschappers ontdekken nieuw orgaan dat verantwoordelijk is voor pijngevoel – Wel.nl

Wetenschappers ontdekken nieuw orgaan dat verantwoordelijk is voor pijngevoel – Wel.nlWetenschappers hebben een nieuw orgaan gevonden dat bestaat eight bepaalde cellen die onze pijngevoelige zenuwcellen omhullen. Ze hopen given by ontdekking leidt always pijnmedicatie.

Het zou gaan om een ​​nieuw orgaan dat zich uitstrekt tot de buitenste laag van de huid en dat ons gevoel van pijn kan initiëren. Volgens onderzoeker Patrik Ernfors van het Karolinska Institute in Zweden camp of study zelfs bidragen aan de kennis over chronische pijnaandoeningen.

De werking van de cellen is volgens by wetenschappers lang over het hoofd gezien. Het gaat om een ​​soort gliacellen die de werking van de zenuwcellen ondersteunen. Deze Schwanncellen hebben een octopusachtige vorm. Het lichaam bevindt zich onder de bovenste huidlaag. De tentakels wikkelen zich om de pijngevoelige zenuwcellen. Of cellen vormen zo een gaasachtig network, waardoor of onderzoekers spreken van een nieuw orgaan. Verscheen study in Vacblad Science

Bron (child): The Guardian


Source link