Saturday , June 10 2023

Nye regler og digitalisering kan gi mindre tips[ad_1]

Kan føre til at tipsing forsvinner helt, mener Virke.

TIPS-STOPP? Med nye reguler og digital hjelpemidler kan tipsingen være på vei bort.

TIPS-STOPP? Med nye reguler og digital hjelpemidler kan tipsingen være på vei bort.

Illustrations picture: Carlos Barria Reuters Creative

Advertise:

Med Vipps Go og stadig nye betalingsløsninger i restauranter er det flere steder man without alternativet om å tipse før man i det hele tatt har vært i contact med personalet.

Digitaliseringsbølgen i bransjen kombinert ned de nye régene for tipsing kan føre til at tipsingen snart er en saga blott, mener leder i Virke kultur og opplevelser, Rhiannon Hovden Edwards.

– Det å school tipse i forkant er en uting som uthuler tipsingens natur, og kan føre til at det synker eller faller helt bort, sier Edwards til E24.

Hun understreker at slike betalingsløsninger foreløpig er lite utbredt.

The også: (+) Slik town pizzagigantene became a crisis

Tips er en gave

But samtidig med digitaliseringen har det også kommet nye reguler. Said pålegger arbeidsgiveren to report tips, foreta forskuddstrekk og betale arbeidsgiveravgift for tips på samme måte som ordår lønn.

Bedriftene fikk altså ansvaret for å reporter inn tips til myndighetene, slik at arbeidstagerne må betale skatt for tipspengene, og til gjengjeld får optient pension og trygderettigheter.

– Bransjen forteller at de nye regulene er administrativt costbare åndtere, og del del steder gir nå klar beskjed om at de ikke ønsker å ta imot tips. De forteller også at tips generelt sett har sunket etter at de nye reglene er blitt innført.

KAN FORSVINNE HELT: Tipsing on how to provide services, how to tip and fork med de nye skattereglene kan føre til at det faller helt bort, lead Rhiannon Hovden Edwards, leder i Virke kultur og opplevelser.

Photo: Virke

Næringspolitisk fagsjef Ole Michael Bjørndal.

Photo: NHO Reiseliv

– Tror ikke tipsen city forsvinne

– Hva som vil skje med tipsingen fremover er litt tidlig å si. You have to read a letter, hvor noen sier det tipses mindre, og andre sier det ikke er så stor forskjell. In undersøkelse hos våre medlemmer viser at omtrent 5 av 10 har svart at de ønsker eller vurderer at forby tips på grunn av de nye régene, sier næringspolitisk fagsjef Ole Michael Bjørndal and NHO Reiseliv.

Han tror ikke tipsingen vil forsvinne, til tross for at flere velger å forby tips.

– Jeg tror flere vil velge å forby tips fordi det er complisert med de nye régene. Man må adventi og se hva resultet er. Digital betaling gjorde tipsreglene unødvendige, ettersom det begynte å bli så lett og oversiktlig, but jeg tror ikke tipset vil forsvinne.

Etter summed up NHO Reiseliv puts med medlemmer for håre hvordan behind har gått, forteller han videre.

– Selv om vi vet at mer forsvinner i skatt og avgifter enn det gjorde før, har tipset alltid vært skattepliktig selv om skatteinnbetalingen var så som så. You will not come at the tip of the table, but at the end of the day you will enjoy service.

Opp til restaurants

Fraud Riis Andersen, pressekontakt i Vipps, forklarer at kundene selv setter opp løsningen i VippsGo, og at de dermed kan velge mellom flere ulike funksjoner.

Flere restauranter foretrekker egen app fremfor Vipps Go

– Exempler på funksjonaliteter er skattefradrag, forhåndsbestilling og tips. Hordan de ulike kundene setter debt opp er en vurdering de selv må gjøre ut ifra hvordan de driver forretningen sin, derfor er det mer relevant to the hope of ulike restaurantene om debt.

There is a forteller at Vipps six focus er å released løsninger som forenkler hverdagen for kunder, og at det innebærer flere funksjoner enn with restaurantbransjen.

– Tjenesten forenkler for en bred skare av små butikker, lag og foreninger med kiosk eller utsalgssted. Ulike løsninger som forenkler ulike behov, hvor VippsGo er en av dem.

http://e24.no/Annonsørinnhold
http://e24.no/
[ad_2]
Source link