Thursday , February 9 2023

Antonijević: The dialogue nema mesta za pobednike, tu treba da budu građani[ad_1]

Director of the Foundation društvo Srbije Milan Antonijević izjavio gives a plan to occupy it in a cohesive way, predestavnici you oppose a Faculty of Politics nauka and ponedeljak buddhist owns a medium, a good need to know you pritical.

On the interview with Radio Slobodna Evropa koji je objavljen danas ocenio da poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića "evo vam spiskovi, piis, dopisujte imena, šta god hoçete i coliko hoćete" neodgovorna i da nipodašvarav sami local minister koje želi da se na na qualitetan način bavi biračkim spiskovima.

"Treba srediti sve ono što izaziva sumnju građana u legitimnost izbora. Građani not treba sebi da postavljaju pitanje da je, kada izađu na izbore i daju svoj glas nekome, taj glas podjednako snažan kao glas nekoga ko ne živi i Srie a ipak se takav listić našao and toj kutiji ", ocenio je Antonijević.

Upitan o mogućnosti da Savez za Srbiju ne učestvuje na okruglom stolu, Antonijević I rekao si se otvara izuzetno značajna theme i da je dovoljna motivacija svim političkim strankama da pojave ako eleele ravnopravan politiciki život i borbu tok i borbu tok živbor i borbu tok na drugačiji način.

At the request of them is possible to stol u Srbiji atmospheric atmosphere in the political scene, at an incident tokom protest ispred Predsedništva sve vratio na početak, Antonijević rekao da se boji da samo naivan čovek u Srbiji može da bude u potpunosti.

"Vidimo neke promene, vidimo želju da se sedne za sto i da se razgovara. To effect ovih dijaloga videće if u promenama tokom predizbornog perioda. U narednih šest ili više meseci zaista if mora dokazati da je promena moguća. U suprotnom, mislim da smo svi uložili jako mnogo vremena u nešto što neće imati indeed ", Istakao at Antonijević.

On je dodao da svrha dijaloga nije da se izbegne bojkot izbora, niti da se takva ideja podrži, see if otvore pitanja zbog kojih bilo koji politiciki subjekt u Srbiji razmišlja o bojkotu.

Upitan o tvrdnjama da je to kvazidijalog i choristi samo Vučiću, Antonijević je rekao da je i za vlast i za opoziciju podjednako teško da na takav način sednu i razgovaraju i missli from the dialogue "nema mesta za pobednike", već from budu građani koji to dubi uređeni politiciki život.

Na pitanje o tvrdnjama da iza svega stoji Zapad, Antonijević je rekao da otvorenog upliva nije bilo i then post issuing documents koji pokazuju želju Evropske komisije da doe do dialog.

"Kao civilno društvo, I feel for na jedan suffered način cital i poslali poruku da možemo na ovakav način započeti nešto što je dijalog. istakao at Antonijević.

[ad_2]
Source link