Saturday , September 25 2021

To Slovensko podjetje išče kar sto novih delavcevZ reorganizacijo želijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj.

Gorenje, who in the future reorganizacije poslovnih procesov prejšnji mesec vročilo odpovedi pogodb o zaposlitvi 60 delavcem, zaradi povečanega povpraševanja in posledično rasti proizvodnje potrebuje večje število vìnvce. I thank you for 100 delavcev, which is about to come September, in the village of Predstavnik Gorenja Denis Oštir.

Kot je Oštir danes pojasnil za STA, so vsem omenjenim preseženim delavcem ponudili zaposlitev v proizvodnji, a le del jih je ponudbo sprejelo.

Nine delavce bodo zaposlili za določen čas, potrebujejo pa jih v vseh svojih obratih v Velenju, največ pa v proizvodnji pralnih in sušilnih strojev, saj je zdaj season to you apparatus, je dejal Oštir.

Postopki tečejo

V Gorenju so v okviru reorganizacije poslovnih procesov sprva predvideli, da bo v materials družbi v Velenju presežnih 270 delavcev, born by his številko zmanjšali na omenjenih 60. in kakovosti controllers.

V postopkih, ki tečejo že dlje časa, je sicer Gorenje nine pogodbe zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest ponudilo 1393 zaposlenim v režiji. About so ohranili obstoječe plače in druge pravice.

V Gorenju, who is in charge of last year's corporation, His predecessor, so predesign, that he is reorganized with a grievance. Dodali so, da reorganizacija in optimizacija poslovanja not many homogeneous le na materčno podjetje, temveč bodo vanju vključene tudi vse hčerinske družbe ter poslovne enote v immediatelyini.

Vodstvo Gorenja si sicer prizadeva za čimprejšnjo gradnjo nove tovarne televizijskih aparatov, v kateri bo zaposlilo 1000 delavcev. V prvi fazi načrtujejo proizvodnjo dveh milijonov televizijskih aparatov letno, pozneje pa bodo proizvodnjo podvojili.


Source link