Sunday , June 11 2023

s avtal med Huawei förlängs[ad_1]

På måndag skulle den dispens som som kinesiska telekombolaget Huawei har fått för att köpa Amerikanska Componenter ha upphört. Men enligt källor till nyhetsbyrån Reuters kommer det americanska handelsdepartementet att bevilja bolaget uppskov och förlänga tidsfristen med ytterligare 90 dagar.

Huawei är sedan and maj svartlistat av ameranska myndigheter, och den americanska regeringen har länge anagagat bolaget för att vara involverade i espionage och andra activiteter kopplade till den kinesiska ledningen.

Trots svartlistningen har Huawei fått dispens att köpa vissa americanska component i ett led att minimera störningar för bolagets befintliga kunder, av vilka många driver nätverk i USA. Däremot är det kinesiska företaget fortfarande förbjudet att köpa delar för att tillverka helt nya produkter.

With a total of 70 billion dollars we are Huawei köpte component for foli, gick 11 billion dollars, motsvarande 106 miljarder kronor, till americanska företag we are Qualcomm, Intel och Micron Technology.

Utfrysningen av Huawei har varit ett victigt redskap för USA i handelsförhandlingarna med Kina, och enligt nyhetsbyrån kommer Kinas president Xi Jinping och USA: s Donald Trump led to discuss telekombolagets ställning and ett samtal under helgen.

Enligt Reuters har varken USA: s handelsdepartement, det kinesiska utrikesdepartementet eller Huawei commented uppgifterna.

[ad_2]
Source link